Vad är ID06?

FotoID-kort för byggbranschen. Det är Sveriges Byggindustrier ihop med Byggbranschen i samverkan som har skapat standarden för korten. Detta för att försvåra obehöriga att vistas på byggarbetsplatsen och därmed komma åt svartarbete samt att höja säkerheten på byggen.

Vem ska ha ett ID06-kort?

Alla företag kan ansöka om ID06-kort! Kortet ska utfärdas av det bolaget som betalar den anställdas lön och arbetsgivareavgifter. Det är med andra ord inte tillåtet att beställa till företagets underentreprenörer.

Hur beställer jag?

Du behöver registrera ditt företag innan du kan beställa kort, formuläret hittar du här. Hela processen, från registrering till färdigt kort, tar vanligtvis mellan 1-2 veckor, beroende på hur snabbt ni skickar de handlingar som krävs för registrering och kortbeställning. Vid beställning med digitala foton loggar ni in här och laddar upp era bilder samt registrerar personuppgifter. Ni får en förhandsgranskning av ert kort och leveransadress innan ni godkänner beställningen.

Glömt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord och/eller användarnamn kan du antingen använda länken ”Glömt lösenord?” vid inloggningen på beställningssidan eller skicka ett mail till  id06@nexusgroup.com med era företagsuppgifter och organisationsnummer.

Varför kan jag inte logga in?

Kontot är inte aktiverat. Det kan bero på att vi saknar er logo och/eller registreringsbevis från Bolagsverket. Logo e-postas till id06@nexusgroup.com. Registreringsbevis faxas till 08-685 45 61. Ert konto kan även vara spärrat pga obetalda fakturor.

Hur lång tid tar det innan jag får mina ID06-kort?
Beställningar via webbportalen produceras och skickas med A-post inom  5 arbetsdagar efter genomförd beställning.
Beställningar gjorda på annat sätt produceras och skickas med A-post inom 10 arbetsdagar.
Vi skickar alla våra ID06-kort med Postens A-post, deras hanteringstid tillkommer på alla leveranser. 
Prio-beställningar som har gjorts innan kl. 12.00 en arbetsdag skickas samma dag från Nexus.  Sedan tillkommer Postens hantering tid.
OBS, Prio-beställningar är inte möjligt att hämta på kontoret, samt att man inte kan göra ändringar i prioriterade beställningar. Kontrollera att allt stämmer innan ni godkänner.
Alla beställningar skickas med A-post
Vad betalar jag för mitt ID06-kort?

För att bli kund och kunna beställa ID06 kort i webbeställningsportalen ID06 Online behöver du registreras

Abonnemang och avgifter

Registreras som kund i ID06 Online 525:-
Sveriges byggindustriers Årsavgift minimum 500:-
Totalt: 1025:-

ID06 Kort

ID06 kort
Sveriges byggindustriers Spärravgift
Totalt: 139:-

Förutom ovanstående erbjuder vi ett antal tilläggstjänster som du hittar i vår prislista.

Kan jag beställa fler kort med samma leverans?

Ja det kan du. Registreringen görs för ett kort i taget, men beställningar gjorda i en följd kommer med samma leverans.

Hur byter jag logo?

Det går utmärkt att byta logo efter att företaget är registrerat. Logon skickas då till id06@nexusgroup.com, bytet kostar 225 kr.

När skickar jag in logon?

Logon bifogas i webbformuläret i samband med ansökan om ID06-konto. OBS! Logo som skickas innan registreringen är genomförd sparas inte och kommer därför inte att komma med på era ID06-kort. Det är möjligt att mot tilläggskostnad komplettera/ändra logo i efterhand, mailas då till id06@nexusgroup.com. Ange organisationsnummer så vi vet vilket företag logon hör till. Vi tar ej emot loggos i formaten EPS, Word, Excel eller PowerPoint.

Hur ändrar jag adress?

Firmatecknaren för ert företag är den som kan administrera och ändra er leveransadress för sig själv och för samtliga beställare på ID06-kontot, genom att logga in på ert konto. Kontrollera alltid adressen innan du godkänner en beställning.

Hur ska personbilden se ut?

Bilden ska ha en ljus och enhetlig bakgrund samt tillräckligt belyst så personen syns tydligt. Det går bra att ladda upp en bild där kortinnehavarens ansikte syns tydligt även om det inte är en klassisk porträttbild, då det i beställningsportalen finns ett verktyg du själv kan beskära bilden med. Behöver ni ta en ny bild är en porträttbild, från bröstet och uppåt, utmärkt. Vi granskar och beskär bilden vid behov för att anpassa den till ID06-kortet. Personen ska inte bära keps, hjälm eller solglasögon. Filformat jpg, får max vara 8 Mb, fotot printas i 30 x 40 mm storlek på ID06-kortet.

  • OBS det är beställaren som ansvarar för kvalitet på bilden uppfyller kraven.
Har du problem att ladda upp ett foto?

Det kan bero på att företagets datorer skyddas genom brandväggar och dylikt, och därmed förhindrar delning av filer. Använd en extern dator eller se till att systemet tillfälligt tillåter uppladdning av foton för att genomföra registreringen.

Det blev fel på min kortbeställning, vad gör jag nu?

Börja med att gå in på den felaktiga beställningen och spärra den. Ni kan också ringa eller mejla in till id06@nexusgroup.com så snabbt som möjligt. Detta är absolut viktigast när man beställt med en prioriterad leveranstid.

Hur gör jag vid en eventuell reklamation?

Är kortet som levereras från Nexus av någon anledning inte korrekt tillverkad (exempelvis att chipet inte fungerar) ska reklamation göras inom tio (10) dagar efter att varan mottagits.

Observera att kortet innehåller beröringsfri teknik, så gör därför inte hål i ID06-kortet. Vi godkänner inte reklamationer om kortet har hål i sig.

Skriv ut reklamationsblanketten och skicka den till Nexus tillsammans med kortet som reklamationen gäller.

Kan man få fakturan i annan valuta än SEK?

Nej, för tilfället kan vi inte erbjuda annan valuta än SEK.

Vad gäller de registerutdrag som krävs vid anslutning till ID06-systemet?

För svenska bolag behövs inte längre ett registerutdrag från varken Skatteverket eller Bolagsverket. Detta hanteras automatiskt genom vår automatiska registrering.

 

Varför har ni fakturerat 100 kr för returnerad faktura?

Fakturor som returneras till oss pga adressändringar, namnändringar eller att fakturan saknar Er speciella märkning såsom PO-nummer, kostnadsställe, projeknr kommer vi att ta ut en administrationsavgift på 100kr för att ställa ut en korrekt faktura.

Nexus hantering av personuppgifter

Vi lagrar alla personuppgifter som krävs enligt ID06-standard i en databas för tillverkning, spärrning och kontroll av ID06 kort. Vi hanterar alla uppgifter enligt Personuppgiftslagen PUL. Vår personal som hanterar uppgifterna är informerad hur personuppgifterna ska hanteras. Beställaren godkänner att uppgifterna skickas över Internet via Nexus webbeställningssystem.

Vad händer om mitt företag inte betalat den årliga avgiften?

Om ditt företag inte betalar den årliga avgiften, kommer alla ID06-kort som är beställda av företaget att spärras och göras elektroniskt obrukbara.