Tjänster & priser

Här hittar du information om Nexus ID06-tjänster samt priser för befintliga ID06-kort. Priser för de nya ID06-korten, som kan beställas från 20 oktober 2018, kommer senare.

Alla priser är exklusive moms.

Beställning av ID06-kort:

Vanlig beställning – görs i vår beställningsportal, via mobil, surfplatta eller dator. Kortet skickas med A-post från Nexus inom sex arbetsdagar (om du beställer 15 kort eller mer direkt efter varandra så skickar vi dem tillsammans i ett företagspaket utan extra kostnad). PostNords hanteringstid tillkommer.
Pris: 199 kronor per kort, inklusive frakt.

Prioriterad beställning – görs i vår beställningsportal, via mobil, surfplatta eller dator. Om du gör beställningen före klockan 12.00 en helgfri vardag så skickar vi kortet med A-post samma dag (om du beställer 15 kort eller mer direkt efter varandra så skickar vi dem tillsammans i ett företagspaket utan extra kostnad). PostNords hanteringstid tillkommer. Mer information om tjänsten finns här.
Pris: 199 + 299 kronor per kort  inklusive frakt.

Expressbeställning i Stockholm – du kontaktar oss och vi hjälper dig att beställa kort som du kan hämta ut inom 1 arbetstimme på vårt kontor vid Telefonplan i Stockholm. Mer information om tjänsten finns här. (Om ditt företag inte är registrerat för ett ID06-konto hos Nexus kompletterar du med en Extra snabb registrering, se ovan. Vi bjuder i sådana fall på startavgiften för Expressleverans i Stockholm.)
Pris: 1 595 kronor i startavgift per tillfälle + 695 kronor per kort.

(Om du tar med analoga foton som du vill att vi skannar in: 495 kronor per foto.)

Beställning av tillbehör:

I vår beställningsportal kan du även beställa tillbehör, så som korthållare, jojos och nyckelband. För priser och fraktavgifter, se beställningsportalen.

Registrering av företag för ID06-konto hos Nexus:

Vanlig registrering – via vårt webbformulär.
525 kronor.

Extra snabb registrering – vi slutför registreringen inom 1 arbetstimme från det att vi fått in alla uppgifter från dig. Du kan lämna uppgifterna antingen via vårt webbformulär eller genom att kontakta oss.
Pris: 3 990 kronor.

Årsavgift:

Avgiften debiteras årligen så länge ditt företag har aktiva ID06-kort. Avgiften faktureras av ID06 AB.

Kostnad för företag med 1–10 aktiva ID06-kort: 500 kronor/år.
Kostnad för företag med 11–50 aktiva ID06-kort: 1 000 kronor /år.
Kostnad för företag med 51-100 aktiva ID06-kort: 2 000 kronor/år.
Kostnad för företag med 101-250 aktiva ID06-kort: 3 000 kronor/år.
Kostnad för företag med 251-1000 aktiva ID06-kort: 5 000 kronor/år.
Kostnad för företag med över 1000 aktiva ID06-kort: 10 000 kronor/år.

Övriga avgiftsbelagda tjänster:

Fotokod – om du inte har ett foto på den person du beställer ett ID06-kort åt kan du köpa en fotokod som personen tar med till en av de över 80 Nexus-anslutna fotoautomaterna runt om i Sverige. Personen knappar in koden och tar ett foto, som automatiskt skickas till Nexus och trycks på personens ID06-kort. Mer information om tjänsten finns här.
Pris: 99 kronor per fotokod.

Registrering av masterkonto – en person eller ett företag med ett så kallat masterkonto kan få fullmakt att logga in på flera andra företags ID06-konton för att beställa och administrera deras ID06-kort. Det här gör det möjligt för exempelvis en redovisningsbyrå att erbjuda sina kunder att sköta om deras ID06-administration. Mer information om tjänsten finns här.
Pris: 995 kronor per masterkonto.

Utläsning av chippnummer – om du inte har en bordsläsare så att du själv kan läsa ut chippens serienummer från dina ID06-kort så kan du beställa utläsningarna från oss.
Pris: 375 kronor per lista.

Kostnadsfria tjänster:

Rapport – vid varje månadsskifte får du som Nexus ID06-kund ett mejl med en rapport där vi redovisar alla kort som kommer att bli ogiltiga under de kommande två månaderna. Det innebär att du inte behöver hålla rätt på när det är dags att beställa nya kort. Mer information om tjänsten finns här.

Kontroll – om du vill vara säker på att företaget du anlitar eller samarbetar med är med i ID06-systemet kan du kontrollera det här.

Tryck av din logotyp på korten – om du laddar upp ditt företags logotyp i samband med att du registrerar ditt företag för ett ID06-konto hos oss så trycker vi din logotyp kostnadsfritt på dina ID06-kort. Om du inte har logotypen tillgänglig i rätt format när du registrerar dig kan du mejla in den till oss kostnadsfritt inom en månad, och så trycker vi den på de kort du beställer efter det att vi lagt in logotypen i vårt system. När det gått en månad efter registreringen kostar det 225 kronor att komplettera ditt ID06-konto med din logotyp.

Nyheter, kundberättelser och blogg