Digitalisera säkert med nya ID06-kortet

Det nya ID06-kortet är en trygg identitet för alla inom byggbranschen och det öppnar upp för fler möjligheter för både individer och företag. En helt uppgraderad kortstandard och teknisk plattform ökar säkerheten och gör det möjligt att införa flera nya funktioner som tex tvåfaktorsautentisering (2FA) eftersom kortinnehavaren får en personlig PIN-kod.

Nexus Group är den största producenten av ID06-kort och anlitas av tiotusentals bolag inom bygg- och anläggningsbranschen. Förutom att leverera kort erbjuder Nexus flera tjänster och programvaror som adderar värde till nya ID06-kortet. Korten kan även användas som tjänstekort, inte bara för att komma in genom dörrar eller identifiera sig visuellt, utan även för att; logga in på datorn, signera PDF-dokument elektroniskt, kryptera eller signera e-post, göra säkra utskrifter och logga in säkert på en webbportal.

Kortet har PKI-funktionalitet, vilket gör att du enkelt och smidigt kan använda det för säker digital autentisering, signering och kryptering. Kortinnehavaren kan, via en självbetjäningsstation, utfärda en mobil identitet med hjälp av sitt kort. Den mobila identiteten kan sedan komplettera kortet, smidigt och enkelt.

Vi hjälper nu flera av våra kunder i byggbranschen med att praktiskt använda korten för att signera allt från mötesprotokoll, avtal och beställningar, integreringar av system/lösningar och ÄTA-dokument (Ändringar, Tillägg, Avgående – en speciell typ av arbeten på en byggarbetsplats, som inte finns förtecknade vid projektstarten). Här finns mycket tid, pengar och frustration att spara.

Kontakta Nexus för att få veta mer om hur du kan utöka funktionaliteten med digital inloggning och signering på de nya ID06-korten.

Publicerad januari 21, 2019

Nyheter, kundberättelser och blogg