Tjänster & Funktioner

Här hittar du all information om Nexus ID06 Tjänster & Funktioner

Inget BankID? Identifiera med pass eller nationellt ID:

Nexus erbjuder skanning av pass eller nationellt ID som en säker identifieringsmetod via vår partner Sistec AB. Du kan antingen besöka ett av deras kontor eller boka en tid för ett företagsbesök av deras mobila team, mer info och tidsbokning finns här

Lista över länder vars pass eller nationella ID är godkända

Gör så här:

 1. orderportalen väljer du ”manuell ID verifiering” för skanning av pass eller nationellt ID.
 2. När beställningen är registrerad får kortinnehavaren e-post med instruktioner för hur skanningsprocessen går till.
 3. Efter godkänd skanning ska kortinnehavaren registrera ett personligt konto i ID06-systemet för att kunna få sitt kort. Här finns en fullständig guide med steg för steg instruktioner hur det går till.

 

Priser för tjänsten skanning av pass eller nationellt ID

Företagets logotype i färg på ID06-kortet!:

 1. Har du sedan tidigare beställt ID06-kort 2.0 kort från Nexus och vill för kommande beställningar få företagets logotype i färg?
  Maila din logotype, organisationsnummer och kontaktuppgifter till colorlogo@nexusgroup.com
 2. Ska du beställa de första 2.0 kortet för ditt företaget?
  Välj färglogotype redan i orderportalen när du väljer ett nytt kort.

ID06-kort för kommuner, landsting, myndigheter och skolor:

Snart kan organisationer som kommuner, landsting, myndigheter och skolor beställa de nya ID06-korten 2.0. Vi uppdaterar informationen kontinuerligt och återkommer så snart det är klart för organisationer att börja beställa!

Fler digitala tjänster med ID06-kort 2.0:

Förutom att du får tillgång till byggarbetsplatser och elektroniska liggare med ditt ID06-kort 2.0, kan du även; logga in på dator, signera PDF-dokument elektroniskt, kryptera eller signera e-post, göra säkra utskrifter och logga in säkert på en webbportal.

Nexus har flera produkter och tjänster för digital säkerhet och i kombination med det nya ID06-kortet kan din organisation få tillgång till en rad säkra tjänster och funktioner.

Läs mer om vilka mervärden Nexus kan ge ID06-kortet 2.0

Kontakta gärna Nexus för att se hur er organisation kan gå vidare;

id06.se@nexusgroup.com

Godkännandeportal för branschorganisationer:

Som branschorganisation får du i Nexus orderportal systemstöd att enkelt och effektivt kontrollera och godkänna medlemmars behörigheter, certifieringar och utbildningar innan ett nytt ID6-kort med branschmärkning produceras. Branschorganisationen kan välja att vänta med ett godkännande till dess att kortinnehavaren uppfyller kraven och på så sätt säkerställs kvalitetsnivån effektivt och säkert.

För dig som medlemsföretag väljer du branschtillhörighet när du loggar in i orderportalen för att beställa ett nytt kort och därefter behöver du bara invänta godkännandet från din medlemsorganisation. Inga separata mail behövs och inga intyg behöver skickas in manuellt.

EM teknologin:

I Nexus orderportal kan du enkelt beställa ID06-kort, tillbehör som korthållare, jo-jos och nyckelband. Om ni idag använder EM teknologin i kortet för att komma in i byggnader behöver ni komplettera de nya ID06-korten. Det kan göras på flera olika sätt och vi rekommenderar något av följande:

 1. Korthållare med EM transponder
 2. Kort med EM teknologi
 3. Nyckelbricka med EM

Samtliga lösningar för EM kommer att finnas i orderportalen.

Vanliga frågor och svar:

 

Nyheter, kundberättelser och blogg